Kaleslaw

Coleslaw on majoneesipohjainen amerikkalainen kaalisalaatti, joka tehdään yleensä valkokaalista. Tämä kaalisalaatti sen sijaan hyödyntää lehtikaalia, retiisiä ja paprikaa ja on oiva lisuke mausteiselle grilliruualle. Kuvassa Kaleslaw on lisukkeena BBQ – marinoidulle broilerille.

 

150 g lehtikaalia
100 g etiisiä
1 paprika
½ sitruunan mehu
1 dl majoneesia
1 tl hunajaa
(suolaa)

 

Poista lehtikaalista ruoto ja hienonna se ohuiksi siivuiksi. Kiehauta kattilallinen vettä, lisää siihen ruokasooda ja suola ja laita lehtikaalit kiehumaan veteen 2-3 minuutiksi. Paloittele retiisit siivuiksi ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ohjeen kaikki aineet kulhossa ja sekoita hyvin.

Resepti: Lilli Suhonen