Raikas karpalo-lehtikaalisalaatti 2 hengelle

Herkullinen ja todella ravinteikas karpalo-lehtikaalisalaatti sopii loistavaksi virkistäväksi lounaaksi. Jos haluaa vielä täyttävämmän salaatin, sopii siihen loistavasti lisättäväksi esimerkiksi vuohenjuustoa tai broilerinfileesuikaleita. Voit tehdä kerralla suuremmankin satsin salaattia, sillä se säilyy maukkaana myös seuraavaan päivään.
 

150 g lehtikaalia
1 l vettä
1 tl suolaa
(1tl ruokasoodaa)
100 g kuivattua karpaloita
1 paprika
1 ps (á 70 g) pekaanipähkinöitä (tai 70 g muita pähkinöitä)
3 dl Kasvislientä/vettä
1 dl Myllyn Paras Irtonainen Riisi-Kaura
(suolaa)

 

Punasipulihilloke:

1  punasipuli
1/4 tl suolaa
3/4 rkl sokeria
2 rkl öljyä
3rkl valkobalsamicoa

karpalo-lehtikaalisalaatti

Keitä Riisi-Kaura kypsäksi ja anna jäähtyä. Voit käyttää halutessasi myös edelliseltä ruokailulta jääneen lisäkkeen kuten riisin, speltin tai pastan salaattiin.

Tee punasipulihilloke. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kiehauta muutama sekunti öljy-balsamico-mausteseoksessa. Anna jäähtyä.

Laita reilusti vettä kiehumaan ja lisää siihen suola ja sooda. Poista lehtikaalista lehtiruodot, hienonna kaali suikaleiksi ja laita kiehuvaan veteen noin 2-3 minuutiksi. Kaada lehtikaalit lävikköön ja valuta niiden päälle kylmää vettä. Näin kypsyminen pysähtyy ja samalla saat lehtikaalin jäähdytettyä. Valuta lehtikaalista vesi ja laita ne kulhoon. Sekoita kaalien joukkoon punasipulihilloke sekä jäähtynyt riisi-kaura.

Paloittele paprika ja murskaa hieman pekaanipähkinöitä. Yhdistä paprika, karpalot ja pähkinät lehtikaalien joukkoon.  Nauti.

Resepti: Lilli Suhonen