Kasvislisäke

(4:lle)

100 g suippokaalia
100 g porkkanaa
100 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
½ punasipuli
60 g kevätsipulia (2-3 nippua)
1 rkl tomaattisosetta
3 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
1 tl roseepippuria rouhittuna
tuoretta persiljaa

Pilko kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Paahda paprika- ja kesäkurpitsakuutiot kuivalla kuumalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä paahdetut paprikat ja kesäkurpitsat sivuun odottamaan. Paista pannulla öljyssä kaali- porkkana- ja sipulikuutioita. Lisää tomaattisose, paprikat ja kesäkurpitsat. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Viimeistele kasvislisäke omenaviinietikalla, roseepippurirouheella ja suolan kanssa murskatulla valkosipulilla. Anna jäähtyä. Tarjolle laitettaessa ripottele lisäkkeen päälle tuoretta hienonnettua persiljaa.

Vinkki: Lisäkkeen voi tarjota myös lämpimänä.

kaalilisake