Lehtikaalisipsit 

Näitä sipsejä voi syödä hyvällä omalla tunnolla tankaten samalla tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita seuraavan viikon arjen pyöritykseen. Lehtikaalisipsit ovat äärimmäisen helppoja ja nopeita valmistaa ja saat maustettua ne juuri itsellesi sopivilla mausteilla.

 

Lehtikaalisipsit Sourcream&Onion
-Nämä sipsit todellakin maistuvat Sourcream&onion sipseiltä!-

0, 75 g cashewpähkinöitä
150 g lehtikaalia
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl sipulijauhetta
½-1 tl suolaa

Laita cashewpähkinät edellisenä iltana tai vähintään 1 tunti ennen käyttöä likoamaan veteen jääkaappiin. Murskaa pähkinät monitoimikoneella tai sauvasekoittimella mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi ja lisää tahnaan mausteet. Revi lehtikaalin lehdet sopiviksi paloiksi kulhoon. Lisää pähkinätahna kulhoon lehtikaalien kanssa ja sekoittele niin, että seos leviää tasaisesti. Asettele lehden palat leivinpapaerille ja kuivata niitä 1-1½ h uunissa 75-80 C. Kuivatusaika lyhenee kiertoilmauunin avulla, mutta pidä lämpötila silti 75-80 C. Täysin kuivaneet sipsit säilyvät tiiviissä purkissa useita viikkoja. 

 

Lehtikaalisipsit dippikastikemausteella

150 g lehtikaalia
1 ps dippikastikeaineksia oman maun mukaan
1 rkl öljyäRevi lehtikaali sopiviksi paloiksi kulhoon.

Sekoita öljy lehtikaalien joukkoon ja ripottele vielä kastikeainekset kulhoon. Sekoita hyvin, jotta mausteseos leviää kaikkialle. Asettele lehtikaalipalat leivinpaperille ja kuivata niitä 1-1½ h 75 C. Täysin kuivaneet sipsit säilyvät tiiviissä purkissa useammankin viikon

Resepti: Lilli Suhonen