Omena-lehtikaalimuffinssit 12 hengelle

Lehtikaali sopii vallan mainiosti myös makeisiin leivonnaisiin tuomaan väriä, mietoa pähkinäistä makua ja ravintoarvoja. Voit aivan hyvin suurentaa lehtikaalin määrää ohjeessa. Ko. ohjeessa lehtikaalin määrä on melko pieni ja se tuo lähinnä vain hauskaa väriä leivonnaiseen.

Omena kompotti:

1 rkl                     voita
1                           omena kuutioituna
0,5 dl                   rusinoita
0,5 tl                    kanelia

150 g                   voita
1,5 dl                   sokeria
2                           munaa
4 dl                      vehnäjauhoja
2 tl                       leivinjauhetta
½ tl                       inkivääriä
1,25 dl                 maitoa
40 g                     pieneksi hakattua lehtikaalia (n. 2 dl)

 

Tee omenakompotti. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna aineiden kiehua noin 5 minuuttia tai niin että omenat hieman pehmenevät. Jätä jäähtymään.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon lehtikaali ja omenakompotti.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 225 C noin 15 minuuttia.

 

 

Kinuskikreemi

2 dl                      kuohukerma
2 dl                      fariinisokeria

Yhdistä aineet kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä n 10 minuuttia. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Pursota muffinien päälle.

Resepti: Lilli Suhonen